Διδακτορικές Σπουδές

Οι υποψήφιοι διδάκτορες του Τμήματος είναι οι ακόλουθοι:

A/A Ονοματεπώνυμο Επιβλέπων Καθηγητής Μέλη Τριμελούς Επιτροπής Τίτλος Διατριβής

1.

Δέσποινα Ανδρεάδου  Σεβαστή Χατζηφωτίου Όλγα Θέμελη Ενδοοικογενειακή Βία και Γονεϊκότητα υπό το πρίσμα της Κοινωνικής Εργασίας: Οι εμπειρίες των μητέρων-θυμάτων βίας που απευθύνθηκαν σε φορέα υποστήριξης.
Ευριπίδης Παπαδημητρίου
2. Ειρήνη Γεωργίου Βασίλειος Καραγκούνης Θεανώ Καλλινικάκη Οι επιπτώσεις της κρίσης στη φροντίδα ατόμων τρίτης ηλικίας στην κοινότητα.
Χαράλαμπος Πουλόπουλος
3. Στυλιανή Γιαλαμά Αγάπη Κανδυλάκη Θεανώ Καλλινικάκη Παιδική προστασία και αναδοχή στην Ελλάδα: Μία ποιοτική μελέτη των αφηγήσεων ζωής ανάδοχων γονιών.
Βασίλειος Καραγκούνης
4. Χρυσή Ζηρίδου Χαράλαμπος Πουλόπουλος Ειρήνη Κατσαμά Γυναίκες εξαρτημένες στους δρόμους της Αθήνας στο πλαίσιο της Ψυχοκοινωνικής Παρέμβασης «Street work».
Βασίλειος Καραγκούνης
5. Μιχαήλ Καβούκης  Σεβαστή Χατζηφωτίου Ειρήνη Κατσαμά Κοινωνική εργασία και εκπαίδευση: Ένταξη και συμπερίληψη μαθητών με αναπηρία ή ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.
Ευριπίδης Παπαδημητρίου
6. Δέσποινα Καλτσίδου Χαράλαμπος Τσαϊρίδης Χρίστος Παπαθεοδώρου Στατιστική διερεύνηση της συμβολής και της επίδρασης των νέων τεχνολογιών στην εκμάθηση παιδιών ηλικίας 4-8 ετών και της ειδικής αγωγής.
Αγάπη Κανδυλάκη
7. Ελευθερία Κοκκίνη Χαράλαμπος Πουλόπουλος Θεανώ Καλλινικάκη Εξάρτηση, θάνατος και πένθος.
Χαρά Σπιλιοπούλου
8. Μαρία Κοτσίλα Νικόλαος Πολύζος Περικλής Πολυζωίδης Αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας, αποδοτικότητας και ποιότητας των(in vitro και in vivo)διαγνωστικών εργαστηρίων, που ανήκουν στο ΕΣΥ ή /&συμβάλλονται με το ΕΟΠΥΥ.
Χρήστος Ζηλίδης
9. Απόστολος Λέτσιος Νικόλαος Πολύζος Χαράλαμπος Πουλόπουλος Στρατηγικός Σχεδιασμός και Οργάνωση Μονάδων Υγείας-Η Ελληνική Περίπτωση.
Χριστόφορος Σκαμνάκης
10. Νικόλαος Μακαρώνης Περικλής Πολυζωίδης Χαράλαμπος Πουλόπουλος Κοινωνική Εργασία στον Τρίτο Τομέα.
Χαράλαμπος Τσαϊρίδης
11. Αικατερίνη Μαυρίδου  Χρήστος Μορφακίδης Γεώργιος Κατρούγκαλος Η Ελληνική Φορολογική διοίκηση υπό το πρίσμα της διασφάλισης των δημοσίων εσόδων, της καταπολέμησης της φοροδιαφυγής, της ενίσχυσης της φορολογικής συμμόρφωσης και της αξιοποίησης των νέων πληροφοριακών συστημάτων.
Σταυρούλα Κτιστάκη
12. Αντώνιος Μπαρνιάς Ευριπίδης Παπαδημητρίου Ιωάννης Φραγκόπουλος Αξιολόγηση του φυσικού και κοινωνικοπολιτισμικού κεφαλαίου ως ολιστικού δείκτη της ανθεκτικότητας των οικολογικών -κοινωνικών συστημάτων των προστατευόμενων περιοχών.
Περικλής Πολυζωίδης
13. Χρυσάνθη Νταφοπούλου Νικόλαος Πολύζος Αγάπη Κανδυλάκη Η ενσυνείδητη ηγεσία στο χώρο της υγείας. Η ελληνική περίπτωση.
Νικόλας Τσέργας
14. Απόστολος Πανταζής  Σεβαστή Χατζηφωτίου Αγάπη Κανδυλάκη Προσφυγική κρίση και Κοινωνική Εργασία στην Ελλάδα: Από το λόγο των Κοινωνικών Λειτουργών στο λόγο των ωφελούμενων.
Σωτήρης Σέρμπος
15. Σπυριδούλα Πατούνα Χαράλαμπος Πουλόπουλος Αγάπη Κανδυλάκη Οι αντιλήψεις για τη χρήση της οθόνης από παιδιά προσχολικής ηλικίας και τους γονείς σε Ελλάδα και Ολλανδία: μια συγκριτική μελέτη.
Σεβαστή Χατζηφωτίου
16. Χρυσούλα Παπαδοπούλου Ευριπίδης Παπαδημητρίου Σεβαστή Χατζηφωτίου Αλτρουισμός, ενσυναίσθηση, ανθεκτικότητα και αυτοεκτίμηση μαθητών Δημοτικού σε πολυπολιτισμικό πλαίσιο: Διαπολιτισμική έρευνα στη Θράκη.
Αντωνία Παπαστυλιανού
17. Γεώργιος Ποντισίδης Νικόλαος Πολύζος Περικλής Πολυζωίδης Έρευνα της Επίδρασης της Εκπαίδευσης σε Επαγγελματίες Υγείας στη Διαλογή (Triage) σε Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) του ΕΣΥ.
Θάλεια Μπελλάλη
18. Βαρβάρα Πουλουκτσή Χαράλαμπος Πουλόπουλος Θεανώ Καλλινικάκη Πρόσφυγες, Τραύμα και χρήση Ουσιών.
Αγάπη Κανδυλάκη
19. Ανδρέας Σόλιας Βασίλειος Καραγκούνης Θεανώ Καλλινικάκη Κοινωνική Εργασία και πρόληψη της άνοιας: Στάθμιση ηλεκτρονικά χορηγούμενης – πολιτισμικά προσανατολισμένης δοκιμασίας σάρωσης για την ήπια και μείζονα νοητική διαταραχή στην κοινότητα.
Χαράλαμπος Τσαϊρίδης
20. Βασιλική Τζανέτου Νικόλας Τσέργας Ευριπίδης Παπαδημητρίου Η επίδραση της εκπαίδευσης στη φύση στην ψυχική ανθεκτικότητα  των μαθητών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Ειρήνη Κατσαμά
21. Ελένη Τζελέπη Χρήστος Μορφακίδης Περικλής Πολυζωίδης Θεσμική διαμόρφωση της λειτουργίας των Α.Ε.Ι. υπό το πρίσμα της νομολογίας του Συμβουλίου Επικρατείας.
Σταυρούλα Κτιστάκη
22. Ελευθερία Τριανταφυλλίδου Χαράλαμπος Πουλόπουλος

Περικλής Πολυζωίδης

Η χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας στην παροχή δια βίου συμβουλευτικών υπηρεσιών για την κοινωνική και επαγγελματική ένταξη ατόμων και ομάδων σε κοινωνικά ευάλωτη θέση.
Χαράλαμπος Τσαϊρίδης
23. Γεώργιος Τσερτεκίδης Περικλής Πολυζωίδης Ευριπίδης Παπαδημητρίου Μετεξέλιξη του θεσμού της οικογένειας υπό την πίεση των σύγχρονων κοινωνικών, οικονομικών, πολιτικών και τεχνολογικών εξελίξεων: Η προσαρμογή της κοινωνικής πολιτικής για την οικογένεια και το παιδί στα νέα δεδομένα, και ο ρόλος του μη κερδοσκοπικού τομέα.
Χρήστος Μορφακίδης
24. Στυλιανή Φαρμάκη Αγάπη Κανδυλάκη Νικόλας Τσέργας Η ενσωμάτωση της μουσικής και άλλων μορφών τέχνης στην κοινωνική εργασία στην εκπαίδευση: Μια συμμετοχή έρευνα – δράση συστημικής προσέγγισης για την ενίσχυση της ένταξης / συμπερίληψης στην εκπαίδευση, μαθητών που αντιμετωπίζουν κοινωνική απομόνωση / περιθωριοποίηση στο χώρο του σχολείου.
Ειρήνη Κατσαμά
25. Μινέρβα Χατζηιωαννίδου Περικλής Πολυζωίδης Χρήστος Μορφακίδης Οργανισμός Γεωργικών Ασφαλίσεων. Γένεση, Ανάλυση, Εξέλιξη και Προοπτικές ενός εκ των κυριοτέρων ασφαλιστικών φορέων στην Ελλάδα.
Κωνσταντίνος Δικαίος
26. Λεμονιά Χυδίρογλου Αγάπη Κανδυλάκη Ειρήνη Κατσαμά Βιογραφίες και αφηγήσεις ζωής γονέων παιδιών με διάγνωση αυτιστικού φάσματος: Προκλήσεις για την Κοινωνική εργασία στην Εκπαίδευση.
Βασίλειος Καραγκούνης

 

Ακολουθεί παρακάτω ο κανονισμός εκπόνησης διδακτορικής έρευνας:

Πατήστε εδώ για να κατεβάσετε τον Κανονισμό Εκπόνησης Διδακτορικής Διατριβής